Koop licht, Geef licht

ÉÉN SET KAARSEN GEEFT ÉÉN GEZIN
IN NOOD TOEGANG TOT ZONNELICHT

Palette deelt licht en positiviteit met gezinnen die geen toegang hebben tot elektriciteit.

Dit doen we door organisaties te financieren die zonnelampen installeren in de huizen van kansarme gezinnen in India, Cambodja en Kenia. Zonnelampen stellen ouders in staat om na zonsondergang te werken, bedrijven open te blijven, kinderen huiswerk te maken, en gezinnen ‘s nachts te koken en veilig te zijn, terwijl ze gebruik maken van een schone en duurzame energiebron.

Elke verkochte kaarsenset financiert de toegang van een gezin tot zonnelicht voor één dag. Koop Licht, Geef Licht.

WAAROM LICHT BELANGRIJK IS

Veel gezinnen die in tribale gemeenschappen, landelijke bergen of afgelegen bosgebieden wonen, hebben niet de mogelijkheid om een elektriciteitsaansluiting te krijgen of hebben niet de financiële middelen hiervoor. Zonnelampen zijn de beste alternatieven voor deze gezinnen. Het installeren van een zonnelamp geeft een gezin toegang tot een schone en duurzame lichtbron, terwijl hun gezondheid en veiligheid beschermd worden.

De installatie van hernieuwbare zonnelampen helpt het plattelandsleven door meer van hun dagelijkse taken mogelijk te maken. Het helpt mensen om hun werkdag te verlengen tot in de avonduren en stelt kleine bedrijven in staat om ‘s avonds te opereren. Het stelt gezinnen in staat om hun maaltijden voor te bereiden en te eten in de avond en te genieten van andere gezinsactiviteiten. Het ondersteunt kinderen om na het donker te lezen, hun huiswerk te maken, en daardoor de geletterdheid te verbeteren. En, omdat de lampen veilig zijn in gebruik, verbetert het ook de luchtkwaliteit en vermindert het incidenten.

Door mensen te laten floreren, helpen we hen hun lokale gemeenschappen te ondersteunen en zelfvoorzienend te worden.

TROTSE B1G1 PARTNER

Om ervoor te zorgen dat we de mensen helpen die het het meest nodig hebben, zijn we er trots op om samen te werken met de organisatie B1G1. B1G1 helpt ons om hoogimpact liefdadigheidsorganisaties over de hele wereld te vinden met zonne-lichtprojecten voor kansarme gezinnen en gemeenschappen. Samen zorgen we ervoor dat onze verzamelde financiering deze lokale, gecontroleerde organisaties bereikt, zodat ze meer impact kunnen creëren. Voor elke verkochte set kaarsen doneren we de kosten van een dag toegang tot zonnelicht voor een heel gezin aan deze organisaties.

BUY1GIVE1 is een sociale enterprise en een B Corp, en B
1G1 Giving Inc. is een geregisteerd 501(c)(3) goed doel. Lees meer hier.